en

Namaz Sureleri ve Dualari Sesli
Install Now
Namaz Sureleri ve Dualari Sesli
Namaz Sureleri ve Dualari Sesli

Namaz Sureleri ve Dualari Sesli

Developer: Oguz Karadeniz
App Size: 23.14 MB
Release Date: 2012-08-21
Price: Free
4
246 Ratings
Size:
23.14 MB
Download on the App Store

Screenshots for App

iPhone
iPad
More Screenshots for iPad
Bu programda yüce Kuran-ı Kerim 'den aşağıda ki sureleri ve duaların okunuşlarını, Türkçe meallerini ve sesli dinletilerini bulablirsiniz.

Sureler:
"Fatiha Suresi","Fil Suresi","Kureys suresi","Maun suresi","Kevser suresi","Kafirun suresi","Nasr suresi","Tebbet suresi","Ihlas suresi","Felak suresi","Nas suresi"

Dualar:
"Subhaneke","Ettehiyyätü","Allâhumme Salli","AllâhummeBarik","Rabbena atinä","Rabbenâğfirli",



NAMAZ - NAMAZIN ÖNEMİ

Eğer Islâm'i tek kelime ile anlatmamız istense, "Namaz" diyebiliriz. Bu yüzden Allah Rasülü namazı, "dinin orta direği" diye nitelemiştir.(el-Hindî age. I/278 (1372), Ebu Naîm'den.)
İnsanlar Allah'ı tanımak için yaratılmışlardır. (K. ez-Zâriyat (51 ) 56: Ayrıca bk, Aclûn[M1]î[M2], Kesfu'I-hafâ N/173.) Allah'ı iyi tanımışlığın en güzel göstergesi namazdır.
Namazın toplayıcılık niteliği vardır. Onda her türlü ibadetten bir parça bulunur. (Imam Rabbani Mektubat'ında bunu güzel izah eder.)
Bu yüzden sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)'in arkadaşları da: "Biz namazdan başka hiçbir ibadeti terketmeyi küfre yani. kâfir olmaya denk saymazdık" demişlerdir.
Dünyada en üst makamdan en aşağı görülenine kadar herkesi aynı safta toplayıp, Allah'ın karşısında hepsinin insan olarak eşit olduklarını namaz kadar vurgulayan bir başka eylem yoktur.

Namaz insanı yalnızlık duygusundan kurtarır. Günde en az beş defa tekbir alırken dünyayı ve içinde bulunanları arkasına atan, bu hareketiyle en azından şunları demek ister:
Bütün dünya bir yana olsa bana Allah'ım yeter. Ben ondan başka boyun eğecek kimse tanımıyorum.
Allah-u Ekber = En büyük Allah'tir, diyorum ve benim namazıma O'nun ihtiyacı olmadığını da böylelikle itiraf ediyorum.
Namaz sevgili Peygamberimiz aracılığıyla bizzat Yüce Allah'ımızın bize gönderdiği bir hediyedir; onu nasıl reddederiz?
Namaz Miraç hediyesi olmakla mü'minlerin Miracı sayılmıştır. Yani namaz insanı manâ âleminde alabildiğine yükselten bir asansördür. Ona tutunmayanlar aşağıların aşağısında kalacaklardır.
Namaza belki de en az muhtaç olan insan, Allah'ın Rasûlü Muhammed'dir. Ama o, aynı zamanda namazı en iyi anlayan insandır. Bu yüzden onun, ayakları şişecek kadar namaz kıldığıolurdu. Aişe annemiz ona bir seferinde acıyarak: "Ey Allah'ın Rasûlü, Allah senin geçmiş gelecek bütün günahlarını bağışladığını söylüyor, öyleyse kendini bunca yormak niçin?" diye sorduğunda O da:
"Sükreden bir kul olmayayım mi?" buyurmuştur. (Buharî tefsir 48, teheccüd 6; Müslim, münafikûn 79, 81.) Demek ki namaz, Allah'ımızın verdiği sayısız nimetlere karşı da bir şükür, yani tesekkürdür.
Artık kalp temizliğinin nasıl olduğunu daha iyi anlıyor olmalıyız. Demek ki, kalp temizliği namaz kılmamayı değil, daha çok kılmayı gerektirir.
Show More
More Information about: Namaz Sureleri ve Dualari Sesli
Price: Free
Version: 1.0
Compatibility: 4.3 Or Later
Bundel Id: com.zero1infinity.namazsd
Size: 23.14 MB
Release Date: 2012-08-21
Last Update: 2012-08-21
Content Rating: 4+
Developer: Oguz Karadeniz
Language: TR -
All Apps & Games Developed by: Oguz Karadeniz
Recent Releases

Whatsapp
Vkontakte
Telegram
Reddit
Pinterest
Linkedin
Hide